De iPhone XS en XR, gaan ze ons verassen

Midden volgende week introduceert Apple drie nieuwe iPhones: naast de modelnamen iPhone XS (Max) en iPhone 9 of iPhone XR circuleren nu ook veel onofficiële informatie over de technische functies van de nieuwe Apple-smartphones. We vatten samen. Zo kun jij een keuze maken uit een van de iPhone X met abonnement.

Zoals een jaar geleden met de iPhone X en de iPhone 8 (Plus), introduceert Apple op 12 september drie nieuwe iPhone-modellen. De tot nu toe unieke iPhone X met de iPhone XS (Max) krijgt echter twee opvolgers, terwijl de lijn van LCD-smartphones zoals de iPhone 8 (Plus) wordt voortgezet door slechts één model, dat waarschijnlijk uitkomt als de iPhone 9 of iPhone XR. Alle drie de nieuwe iPhones zijn waarschijnlijk de eerste smartphones op de markt met een chipset van 7 nanometer. (meer weten over de Apple iPhone 8 abonnement? Druk snel op de link!)

Maar er is van tevoren meer bekend over de nieuwe Apple-telefoons. De fabrikant zal in de toekomst vertrouwen op grotere schermen buiten de 5,5 inch en voor de nieuwe generatie apparaten volledig op het ontwerp van de iPhone X. Daarom zal er geen vingerafdruksensor van het type “Touch ID” zijn op de nieuwe iPhones 2018 , maar de smartphones zijn er door de 3D-gezichtsherkenning “Face ID” ontgrendeld. We vatten samen wat we weten of accepteren over de iPhone XS (Max) en iPhone XR.

De kenmerken van de iPhone XS

De twee modellen uitgerust met een OLED- scherm iPhone XS en iPhone XS Max zijn de opvolger van de iPhone X met 5,8-inch scherm met een resolutie van 2.435 x 1.125 pixels, aan bijna alle kanten bijna tot aan de rand van de behuizing en trek bovenaan een brede inkeping rond. In deze uitsparing van het display zitten de telefoonhoorn en de ware diepte-camera voor selfie-opnamen en videochats, evenals “Face ID” voor gezichtsherkenning en het maken van Animoji.

Afmetingen en display van de XS

De iPhone XS moet dezelfde behuizingafmetingen en dezelfde schermgrootte en resolutie hebben als de huidige OLED-smartphone van Apple en dus op het scherm ook 462 pixels per inch vertegenwoordigen. Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft de iPhone XS Max een 6,5-inch OLED-scherm met 2.688 x 1.242 pixels, wat een dichtheid van 455 pixels per inch zou opleveren. De behuizing van het Max-model zou kleiner zijn dan die van de 5,5-inch iPhone 8 Plus ondanks het grote scherm met afmetingen van 157,3 x 77,4 x 7,9 millimeter.

iOS 12

In een pre-releaseversie van iOS 12 zijn er aanwijzingen dat de iPhone XS Max, net als de iPad, de liggende modus ondersteunt en het grote liggende display meer informatie weergeeft in bepaalde applicaties, zoals e-mail, contacten of kalenders. Ondersteuning van Apple Pencil, zoals gesuggereerd door Trendforce , is twijfelachtig.

Ze beschikken over de nieuwe A12

Apple A12 met meer meer geheugen

Het achtervoegsel “S” staat voor Apple, meestal voor “Snelheid”: in alle nieuwe iPhones, die Apple binnen een week introduceren, zit de Apple A12 vast. De nieuwe Apple SoC is vervaardigd in het 7-nanometerproces van TSMC en kan in de iPhone XS (Max) waarschijnlijk toegang krijgen tot 4 GB RAM. Benchmarkvermeldingen leveren naar verluidt ongeveer 350.000 punten op in de Antutu en ongeveer 250 FPS in de GFXBench T-Rex 1.080p offscreen – in de Areamobile-test behaalde de iPhone X met Apple A11 Bionic 226.000 punten in de Antutu en 176 FPS in de T-Rex ,

De iPhone X SoC bestaat uit een processor met zes cores (twee krachtige “Monsoon” cores en vier “Mistral” low-power cores), een door Apple ontwikkelde 3-core grafische eenheid en een speciale neurale engine voor ” Face-ID “, Siri, beeldfuncties zoals” Potrait Lightning “en augmented reality-toepassingen. Volgens de resultaten in Geekbench levert de Apple A11 Bionic vergelijkbare sterke prestaties als de Intel Core i7 in de huidige MacBook Pro.

Naast de geheugengroottes van 64 GB en 256 GB, waarin Apple de iPhone X zal kopen, zal Apple waarschijnlijk de iPhone XS (Max) aanbieden in een versie van 512 gigabyte.